Vicente Gracia, elk sieraad vertelt een verhaal

Bvlgari, Cartier, Chopard… het zijn bekende namen in de sieradenwereld. Maar Vicente Gracia, daar hadden wij nog nooit van gehoord. Toch mag deze ontwerper zich tussen hetzelfde rijtje scharen. Midden in de stad Valencia vind je het atelier van Vicente Gracia. Eenmaal binnen waan je je in een andere wereld. Een wereld waar de tijd al zo’n 100 jaar stil staat. Wij brachten een bezoek aan de man die juwelen tot een kunst verheven heeft. Een man die met zijn sieraden verhalen vertelt…

Op de een of andere manier verwacht je bij een grote ontwerper als Vicente Gracia een flinke dosis arrogantie. Maar dit blijkt totaal niet het geval. Hij ontvangt ons hartelijk en warm in zijn showroom en vertelt in gebrekkig Engels met zo’n heerlijke Spaanse tongval over zijn passie voor de sieraden. Is dit de grote ontwerper himself of slechts zijn assistent? Al snel blijken we echt met de ontwerper zelf te praten, die in zijn kielzog gevolgd wordt door zijn PR-man. Maar de beste PR blijkt toch echt Vicente Gracia zelf. Hij vertelt innemend en vol passie over zijn werk. Binnen enkele minuten heeft hij ons hart gestolen.

 

Dit is de man die voor de Spaanse koninklijke familie juwelen ontwerpt, maar ook voor grote Hollywood sterren. “Alle sieraden worden handgemaakt”, vertelt hij terwijl hij een schitterende ring met bloemen en vogeltjes om mijn vinger schuift. “Wat kost nu zoiets?” vraag ik. Na het horen van het antwoord, wil ik het sieraad zo snel mogelijk terug in zijn glazen vitrine leggen. 20.000 euro… je zal het toch uit je handen laten vallen!

Vicente ontwerpt sieraden die verkrijgbaar zijn vanaf 200 euro tot een miljoen. De sieraden worden handgemaakt in een klein achterkamertje naast de showroom. Hier zitten vier personen met een engelengeduld te werken aan de kleinste details in de sieraden. Opvallend is dat er een jongen met het syndroom van Down minuscule kraaltjes zit te rijgen. Vicente is dus ook nog eens erg sociaal.

Zijn sieraden worden veelal verkocht via veilinghuis Christie’s, maar ook in opdracht gemaakt, veelal voor inwoners van Koeweit en Dubai. Ook Barney’s in New York heeft sinds kort een eigen hoek voor zijn juwelen, waarmee hij de eerste Spaanse sieradenontwerper is in het warenhuis. Hij toont ons een schitterende broche. Zo groot en zwaar dat hij bijna ondraagbaar lijkt, maar hij vertelt dat Judie Dench onlangs iets soortgelijks heeft gedragen. De broche kost slechts 43.000 euro.

Vicente wil met zijn sieraden een verhaal vertellen en als je de sieraden goed bekijkt, kun je dit ook zien. Het is alsof je in een sprookje bent beland. In de Vogue wordt hij dan ook geïntroduceerd als ‘the storyteller’, de dichter. Wij vinden zijn sieraden vooral kunstwerken. In de showroom staan ze in glazen vitrines uitgestald. En daar zijn ze dan ook het meest op zijn plek. We nemen afscheid met een hoofd vol bijzondere indrukken. Wat een eer om deze kunstenaar te hebben ontmoet! Mocht  het winnen van de loterij ooit geschieden, weet ik in ieder geval wat mijn eerste aankoop zal zijn…

Neem eens een kijkje op zijn website en waan je even in het sprookje dat Vicente Grazia heet.

Lees ook:Verloren juwelen ter waarde van 7 miljoen in kast
Lees ook:80 Miljoen buitgemaakt bij juwelier in Parijs
Lees ook:Winona Ryder doet weer de grote verdwijntruc
Lees ook:Video: Elizabeth Taylors juwelen 20 miljoen waard
Lees ook:Peperdure sieraden Back Street Boy verdwenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>