wHeels: Opel Corsa, een populaire jongen

Opel CorsaDe Opel Corsa mag wel het succesnummer van Opel genoemd worden. Het model is altijd een regelrechte bestseller geweest. Al 32 jaar op de markt, wist Opel met vier modellen al 12,4 miljoen Corsa rijders te strikken. In 2006 kreeg de Corsa voor het laatst een make-over, dus het werd wel weer tijd voor vernieuwing. Wij togen naar Frankfurt om te kennis te maken met zijn nieuwe uiterlijk en hem uitgebreid aan de tandwielen te voelen…

Opel Cora 5 generatiesHet nieuwe model oogt een stuk sportiever dan de vorige, die destijds al een hele hippe car was in zijn segment. In de driedeurs uitvoering oogt hij door de belijning echter wat stoerder dan de vijfdeurs. De drie- en vijfdeurs lijken hierdoor bijna twee verschillende auto’s. Wij gaan voor looks in plaats van gemak en zouden wat de buitenkant betreft dan toch gaan voor de driedeurs. Al zijn we er van overtuigd dat de vijfdeurs het vele malen beter zal doen als ‘family car’. Het hippe exterieur strookt echter niet helemaal met de binnenzijde. Het interieur oogt in de uitvoeringen die wij rijden nogal oubollig door de geruite bekleding, die niet echt past bij het vernieuwde hippere dashboard. Een beetje jammer wel. Het dashboard kreeg namelijk een complete make-over en ziet er mooi en degelijk uit. Hierbij is er goed gekeken naar de Opel ADAM. De Corsa heeft hiermee een volwassener en meer ruimtelijke uitstraling gekregen.

Opel CorsaBinnen geeft de Opel Corsa voldoende ruimte voor vijf passagiers. Lekker veel beenruimte achterin en in de achterklep kan men voldoende spullen kwijt. De Corsa is duidelijk een stapje omhoog gegaan wat betreft comfort en uitstraling. Dit is ook doorgevoerd in de besturing, het onderstel en het vergroten van de veiligheid. Zo kreeg de Corsa een dode hoek detector in de zijspiegel, Park-Assist of er is de keus voor een camera. Andere opties zijn onder meer een antivries mogelijkheid op de ramen (niet meer krabben, hoera!), Opel Eye (een ‘verkeersbordenlezer’), een systeem dat waarschuwt wanneer de wegbelijning onbedoeld wordt overschreden (die wij overigens op alle auto’s als rete irritant ervaren) of te dicht op de voorganger wordt gereden en biedt de Corsa net als de ADAM het IntelliLink navigatie systeem met BringGo, waar we nog steeds niet helemaal wild van zijn.

Opel CorsaDe grootste verandering werd onder de motorkap uitgevoerd. Net als bij de nieuwe Opel ADAM en Opel ADAM Rocks kreeg de Opel Corsa de zuinige 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo motor, een 3-cilinder 1.0  motor met een zesversnellingsbak. Dat verschil is wel heel erg te merken. De 115 pk (85kw) trekt binnen de 10 seconden op naar 100 km/uur en dat helemaal gladjes en vlot. De 1.0 Direct Injection turbomotor is er overigens in twee varianten: 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk). Ook is er een Corsa met 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) verkrijgbaar. Wil je liever een Diesel, dan is er ook nog een zuinige 1.3 CDTI-versie. De nieuwe Corsa is er in veel leuke (mode)kleurtjes, maar ook de ‘standaard’ kleuren grijs, wit, rood en zwart zullen het nog altijd goed doen.

De Corsa zal ondanks de wat hogere prijs ten opzichte van bijvoorbeeld de Ford Fiesta en Volkswagen Polo, die in hetzelfde segment vallen, een populaire jongen blijven. Voor een vanaf prijs van 13.995 euro rijdt je een kale 1.0 versie met 90 pk. Meer info? Check www.opel.nl. Meer autonieuwtjes? Volg wHeels op Facebook.


Tekst & Foto’s: Angel Mulder

 

Lees ook:DJ Hardwell het gezicht van Opel ADAM
Lees ook:wHeels: Opel ADAM Rocks wil niet schattig zijn
Lees ook:Kim Feenstra met Opel ADAM door ruit heen. Promotiestunt?
Lees ook:Opel Cascada, luxe cabrio voor een betaalbare prijs
Lees ook:wHeels: Nieuwe Opel Insignia – Touch and Go

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>