Monique’s Mening: Wie treurt krijgt een beurt

RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Monique is bepaald geen groentje meer op schrijversgebied: sinds 2004 schrijft ze met grote regelmaat columns voor diverse internetsites. Lees deze week de eerste column van Monique voor Glamourblog.nl!


Wie treurt krijgt een beurt

Het is in showbizzland in, om na een relatiebreuk zo snel mogelijk te laten zien dat je ‘erg gelukkig’ bent met een spiksplinternieuwe vlam. Neem nou Yolanthe Cabau van Kasbergen. Koud weg bij Jan Smit, maar nu alweer tijden innig gelukkig met ‘haar’ Wesley. De intieme foto’s die heel Nederland moest zien van hun vakantie samen, spraken natuurlijk boekdelen. Nou maar hopen dat Jan Smit het begrijpend lezen goed onder de knie heeft. Hoewel hij daar vast niet veel tijd voor heeft, want ook Jan is alweer onder de Volendamse pannen.

Patricia Paay laat er ook geen gras over groeien om openlijk te flirten. Nauwelijks van de schok bekomen dat Adam het met een ander doet, is ze alweer volop aan het daten. Ze beweert dat haar telefoon roodgloeiend staat. Allemaal mannen met redderfantasieën, denk ik op mijn beurt… Natuurlijk streelt zoveel aandacht het geknakte ego van de diva. Je zal maar in de steek gelaten worden voor een veel jongere vrouw! Dat is pijnlijk. Maar nog altijd minder pijnlijk dan ingeruild worden voor iemand van je eigen leeftijd. Want dan kan je je pas écht achter de oren krabben en je afvragen wat die nieuwe vlam heeft, dat jij niet hebt.

Maar er zijn ook best uitzonderingen. Zo heeft Connie Breukhoven wél flink getreurd om de definitieve breuk met haar Hans. Maanden heeft ze zich – naar eigen zeggen – opgesloten in haar huis. Ze had er dagen bij dat ze het liefst van ellende onder haar dekbed was gekropen. Het feit dat ze gespot is – handen vasthoudend – met Bram Moszkowicz, heeft volgens haar niets te betekenen en was puur vriendschappelijk. In plaats van een nieuwe lover, heeft Connie zichzelf nog wél een botoxje of wat cadeau gedaan – denk ik – om alle verdrietige sporen uit te wissen. Ze staat immers zo strak als een spanlaken en persoonlijk vind ik haar steeds meer gelijkenis met Katrien Duck gaan vertonen.

Iemand die de kunst van het treuren ook prima verstond, is Jennifer Aniston. Als een stervende zwaan fladderde ze wanhopig in showbizzland rond, nadat Brad Pitt haar had ingewisseld voor een spannender exemplaar. Maar inmiddels heeft ze haar geluk gevonden bij een andere Brad. Een Brad die toevallig net is gescheiden van een Jennifer. Altijd handig, een lover met dezelfde naam als je ex, zo voorkom je tenminste pijnlijke vergissingen.

Onze nationale knuffelmarokkaan Najib Amhali, heeft na vijf jaar huwelijk trouwens ook zijn trouwring aan de wilgen gehangen. Die beslissing gaat hem wel veel geld kosten, omdat hij – noem het naïef -in gemeenschap van goederen is getrouwd. Nou hoeven we op zich geen medelijden te hebben met Najib, want die is niet bepaald onbemiddeld. Maar toch denk ik stiekem dat hij heel verdrietig is op het moment. En dat snap ik best. Het is ook niet zomaar wat om een vrouw én miljoenen euro’s te verliezen. Tot nu toe heb ik trouwens nog niets vernomen over een nieuwe liefde voor Najib en dat is gezien de nieuwe tendens opmerkelijk. Want tegenwoordig is het credo in medialand: wie treurt krijgt een beurt. Dus lieve Najib, bel je me even? Dan treuren we hartstochtelijk samen. Schijnt véél fijner te zijn.

Monique

Monique’s volgende column lees je op 22 oktober op Glamourblog.nl

Lees ook:De Column van Bono
Lees ook:Monique’s Mening: Paparazzi
Lees ook:Najib Amhali wordt papa
Lees ook:Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect
Lees ook:Zoontje Najib Amhali geboren: Noah

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Monique’s Mening: Wie treurt krijgt een beurt

  1. Gwen

    Hahaha, heel leuk! Alleen pech voor je, Monique. Ik lees net dat Najib een 25-jarig model heeft opgeduikeld. Het lijkt er op dat Najib buiten de pot gepiest heeft tijdens zijn relatie. Zo’n man wil je toch niet?! ;)

      /   Reply  / 
  2. click

    howdy I quite enjoyed this website .

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Nee toch?! Najib nu ook al? Weet je zeker dat je hem niet verward met Patricia paay? ;-)

      /   Reply  / 
  4. MarliesJ

    Echt vaag inderdaad, alsof die relaties alleen voor de buitenwereld veel om het lijf hadden, maar voor henzelf niet… Of kom je nu eenmaal veel meer mensen tegen als beroemdheid, waardoor de kans op een nieuwe vlam groter is? Ze hoeven er in ieder geval niet voor ‘op een sportclub’.

      /   Reply  / 
  5. Sas

    Najib is nu van zijn voetstuk gevallen!
    Monique; jij mag zijn plaats innemen! Goede 1ste colum, ik kijk uit naar de volgende :)

      /   Reply  / 
  6. Mniek

    Hahaha, leuk met dat begrijpend lezen!! En ach ja….ik meen toch dat jij niet zo’n mak schaap bent dat je elke trent volgt ;)

      /   Reply  / 
  7. Anton

    Leuke column en vallen Rik en Sonja hier nu ook onder :D :D :D

      /   Reply  / 
  8. louisette

    Leuke entree hier!!
    Fijn je weer te “zien”!

      /   Reply  / 
  9. Bep

    Monique, vooral zo doorgaan!

      /   Reply  / 
  10. An de Wit-Akkermann

    Hey Monique,
    Nu heb ik pas door dat jij het bent. Wat leuk!!
    Heb je columns op jouw eigen weblog ook altijd met veel plezier gevolgd.

      /   Reply  / 
  11. Monique

    Inderdaad An, it’s me ;-) en dank je wel voor het compliment!

      /   Reply  / 
  12. Flora

    ;-) Had jouw dokter toevalig iets van een zalfje ofzo?

      /   Reply  / 
  13. Anton

    Hu? Een zalfje waarvoor?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>