Flora’s View: Tsjak(ka)!

Flora is sinds een aantal jaren werkzaam als showbizzjournalist. Haar motto is: ‘Always mix business with pleasure’. Ze houdt van Glitter & Glamour, maar ook van relativeren. Ze wisselt rode lopers en VIP-feestjes graag af met de kroeg en waardeert champagne, maar drinkt liever wodka-appelsap. In haar maandelijkse column voor Glamourblog schrijft ze haar ervaringen, belevenissen en frustraties van zich af….

Tsjak(ka)!

Er zijn een aantal mensen in showbizzland, die ik al jaren lang hardnekkig probeer te negeren. Mensen waarvan niemand meer weet waar ze eigenlijk bekend om zijn geworden en die op geen enkel gebied uitblinken. Mensen zonder een bepaald talent. Nou hebben we er hier een aantal van, maar Emile Ratelband staat vrij hoog genoteerd in mijn persoonlijke top 10. Op tv is hij mijn ‘zapmoment’ en in de bladen besteed ik ongeveer net zoveel aandacht aan een artikel over hem, als aan de pagina’s waarop louche artsen afslankpillen promoten. Tot mijn grote verbazing slaagt Emile er echter steeds weer in om op te duiken in de media met de meest lachwekkende verhalen. Eigenlijk is dat natuurlijk ook een talent…

Het afgelopen jaar is Emile voornamelijk door het beeld komen stuiteren met verhalen die betrekking hadden tot zijn vrouw Monica. ‘Moon’ waar hij het ene moment oud mee wilde worden en die hij de volgende dag doodleuk ‘manisch en psychotisch’ noemde. ‘Moon’ die hij de ene dag publiekelijk vervloekte, omdat ze bij de scheiding een buiten proportioneel bedrag aan alimentatie eiste, maar die de volgende dag op miraculeuze wijze ineens weer zwanger van hem bleek te zijn.

De laatste tijd was het echter vrij stil rondom Emile. Ik had stille hoop dat ‘Ratelgate’ voorgoed was overgewaaid. Totdat ik afgelopen week op een ochtend een artikel onder ogen kreeg, waarvan een slok koffie spontaan via mijn neusgaten weer naar buiten kwam. Emile was terug. Dat moest ook wel, want zoals alle andere verslavingen, is ook een mediaverslaving lastig te behandelen. De positiviteitsgoeroe heeft een interview gegeven aan een Vlaams blad waarin hij, op z’n zachtst gezegd, een aantal opmerkelijke uitspraken heeft gedaan. Al na de eerste paar regels vroeg ik mezelf af waarom ik in godsnaam geen sterkere koffie had gezet, maar ik besloot toch verder te lezen. Nadat ik proestend had geprobeerd naast me neer te leggen dat Emile Osama Bin Laden een ‘verlicht denker’ vindt en Prinses Diana naar zijn idee ‘een sloerie is die haar gezin heeft verlaten’, bleek dat het hoogtepunt nog moest komen. Over homoseksualiteit had hij namelijk ook een vrij duidelijke mening.

“Kijk, ik heb niks tegen die meisjes en jongens, maar het blijft een feit dat homofilie een ziekte is. Toch? Het ‘anders geaard’ zijn heeft zich zo in onze maatschappij ingenesteld, dat iedereen het als normaal is gaan beschouwen. Maar het blijft een afwijking. Waar trouwens een behandeling tegen bestaat.”“Homoseksualiteit is gewoon een vorm van verslaving. Een seksverslaving. Die ook als dusdanig benaderd dient te worden. Zelfdiscipline is daarbij het sleutelwoord.”

Een man die een ontelbaar aantal huwelijken op zijn naam heeft staan, die het voor elkaar krijgt om de vrouw waarmee hij in scheiding ligt zwanger te krijgen terwijl het vorige kind krap een jaar oud is en die in het totaal zeven (!) kinderen heeft, vindt zelfdiscipline het sleutelwoord. Daar kun je toch alleen maar ontzettend hard om lachen? Er is weliswaar nog geen award voor in het leven geroepen, maar mensen aan het lachen krijgen, ook al ben jezelf degene die wordt uitgelachen, is ook een talent.
Van wat ik heb begrepen vindt Emile zelf zeven kinderen ook wel genoeg, maar mocht het nou niet lukken met de zelfdiscipline van meneer Ratelband, dan is er wat mij betreft maar één oplossing… Tsjak(ka)!

Flora

Lees ook:Emile Ratelband (60) weer vader!
Lees ook:Video: Emile Ratelband is woedend om rechtzaak
Lees ook:Jannetje Koelewijn weg bij NRC om artikel Prins Friso
Lees ook:Susan Boyle gaat haar eigen zangwedstrijd organiseren
Lees ook:Backstage: Achter de Schermen bij Glamourblog

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Flora’s View: Tsjak(ka)!

  1. Monique

    Hear,hear! Ook ik reageer heftig allergisch op dhr Ratelband. Ik moet hem vooral mijden, zegt mijn huisarts. ;-)

      /   Reply  / 
  2. chantal

    HEERLIJKE COLUMN!!!!!! IK HOU ERVAN! ;)

      /   Reply  / 
  3. Josje

    Wat een leuke column!! Dit is de eerste column van haar toch? Ik zou zeggen Keep up the good work!!!

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      Ja, inderdaad de eerste! Voortaan elke 15e van de maand een nieuwe column van Flora op Glamourblog.nl

        /   Reply  / 
  4. Mama Lien

    Je column gelezen. Leuk hoor. Blijf je volgen.

      /   Reply  / 
  5. Mark Mark Hans

    Wat leuk geschreven! Super… ‘smaakt’ naar meer!

      /   Reply  / 
  6. Papa

    *Best un heul klein beetje boel trots op z’n kleine meid*

      /   Reply  / 
  7. Anna

    Tsja, Emile is misschien een rare, maar hij heeft veel bereikt hoor. Geeft seminars van 10.000 euro, is een zakenman. Dus jij kan zeggen dat ‘ie een onbenul is, maar wie ben jij dan? Wat heb jij bereikt? Hooguit dineren met mensen die wél beroemd zijn… knap hoor… Dan doet Ratelband het toch wel iets beter he.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Helemaal mee eens. Die man verdient gewoon z’n geld. Wat maakt het jou uit wat hij zegt? En daarnaast.. wat maakt het ons allemaal uit wat jij over hem denkt? Ga koken ofzo.

        /   Reply  / 
  8. Anton

    @ Anna dat er dommerikken zijn die daar 10K voor betalen zegt meer over zijn klanten dan over hem, mijns inziens. Maar ach wie ben ik?

    Ik vind het een leuke en rake column! :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>