Monique’s Mening: Oprah for President?

Jarenlang stelde ik strijken uit tot het middag was, dan kon ik tijdens die geestdodende arbeid tenminste naar de Oprah Winfrey show kijken. Zo combineerde ik het nuttige met het aangename. Zo kon het dus gebeuren, dat ik tijdens het strijken van een gekreukte blouse, me in gedachten bezighield met het abortus vraagstuk. En dat ik alle felle bezwaren van tegenstanders wegstreek, met mijn rotsvaste overtuiging dat ieder mens zelfbeschikkingrecht heeft. Het gebeurde ook weleens dat ik hoofdschuddend half versleten onderbroeken in keurige stapeltjes vouwde. Dat hoofdschudden had dan niets te maken met die versleten onderbroeken, maar veel meer met het onderwerp van die dag. Een andere keren kwam er niet alleen stoom uit mijn strijkbout, maar ook uit mijn oren, als ik me weer eens opwond over groot onrecht of moraliserend geneuzel. Want daar krijg ik vreselijke jeuk van.

Natuurlijk volgde ik ook met argusogen Oprah’s strijd tegen de kilo’s. Eindelijk een beroemdheid die ook tobde met overgewicht! Eentje die het jojoën ook tot kunst verheven had, net als ik. Wát een verademing! Ik vond het heerlijk dat haar gewicht ook háár zwakte was. Ze werd er een soort vriendin op afstand door. Eerlijk gezegd begon ik me ook altijd een heel klein beetje zorgen te maken wanneer Oprah haar nieuwe slanke figuur lange tijd behield. Mij lukte dat namelijk nooit. Een tikje jaloers speurde ik minutieus haar lichaam af, op zoek naar het eerste vetrolletje. Ik slaakte een zucht van verlichting bij de eerste kwab die ik zag. Ik werd nooit teleurgesteld daarin en dat maakte dat ik haar nog leuker vond. Kortom: ik begreep Oprah en zij begreep mij.

Maar nu voel ik een verwijdering, tussen vriendin Oprah en mij en dat is jammer. Watskeburt? De talkshowkoningin heeft haar werknemers een contract laten ondertekenen, waarin ze haar  moeten beloven niet meer mobiel te bellen in de auto. Oók niet handsfree. De medewerkers van Oprah zijn ‘not amused’ en geef ze eens ongelijk! Het zijn stuk voor stuk volwassen mensen, die hun eigen verantwoordelijkheden kennen en nemen, veronderstel ik.

Het opgeheven, moraliserende vingertje van Oprah is ook bij mij in het verkeerde keelgat geschoten. Want als we werknemers verplichten zoiets te beloven, dan is het einde zoek, vrees ik… Moet je dan ook verbieden dat ze hun navigatie niet meer mogen bedienen tijdens het rijden? Of dat ze niet meer mogen switchen van radiozender, wanneer de ontvangst slecht is? En mag dan misschien een goed gesprek of een flinke lachbui ook niet meer als je auto rijdt? Want ook dat leidt enorm af… En misschien moet de volgende stap dan zijn dat we alle werknemers een contract laten tekenen, waarin staat dat ze gezond moeten eten, niet zullen roken en drie keer per week gaan sporten om een hartstilstand te voorkomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Nou heb ik onlangs bij de kapper gelezen dat Oprah dikke maatjes is met president Obama. En dat Michelle – Obama’s vrouw – niet blij is met Oprah’s frequente aanwezigheid in het Witte Huis. Michelle zou hysterisch hebben  geroepen dat er slechts plaats is voor één first lady… Dat zette me wel aan het denken. Ik vermoed eigenlijk dat Oprah zélf presidente van Amerika wil worden en nu gewoon even de kunst afkijkt bij vriend Obama. Ik vind het allemaal best. Maar pas als ze écht president is, mag ze wat mij betreft anderen de wet voorschrijven. Tot die tijd moet ze gewoon doen waar ze goed in is: talkshows houden en jojoën. Dan blijven wij gewoon dikke vriendinnen!

Over Monique:
RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Lees eerdere columns van Monique voor Glamourblog.nl hier.

Lees ook:Monique’s Mening: Sekstapes
Lees ook:Oprah reageert nogmaals op rel rond peperdure tas
Lees ook:Monique’s Mening: Seks met een Jonge God
Lees ook:Oprah’s laatste shows vanaf vanavond op tv
Lees ook:Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Monique’s Mening: Oprah for President?

  1. sacha

    Ik hoop dat jij en Oprah nog lang vriendinnen blijven, Monique. Aan Hanneke Groenteman heb je tenslotte ook al niks meer ;-)

      /   Reply  / 
  2. Monique

    Haha precies, die is overgelopen naar het andere kamp.De verraadster! ;-)

      /   Reply  / 
  3. Lydia

    Maar Monique, Oprah zou er toch binnenkort mee ophouden had ze gezegd? (Ik bedoel natuurlijk ophouden met haar talkshows…)

      /   Reply  / 
  4. Monique

    Ja, dat klopt. Maar wellicht gaat ze dan wel iets héél anders doen…

      /   Reply  / 
    1. Lydia

      Oh nou snap ik het, Oprah zit te loeren op een plekkie in het White House!

        /   Reply  / 
  5. Caesilia

    Tja, de weg naar de positie van eerste vrouwelijke president van de USA ligt nu meer dan ooit open. Het feit dat ze nu de deur platloopt van het Witte Huis is bijzonder slim (vilein) bekeken. Zij heeft uiteindelijk Obama (with some money) flink op weg geholpen en Oprah popelt nu om haar return on investment in ontvangst te nemen. Hopelijk zien de Amerikanen hier (eindelijk) wel in dat ‘Money is the root of all evil’. Maar goed, hier heb je je vriendin niet mee terug ;-) (of wel als ze faalt :-D ).

      /   Reply  / 
  6. Angelique

    Goh, dat je moeite hebt met zo’n opgeheven moraliserend vingertje…. Ik dacht, blij dat iemand vertelt hoe het moet, hoef je daar niet meer zelf over na te denken…. Maar goed, ik ben dan ook altijd volgzaam en wel, zo’n eigen mening is eigenlijk alleen maar lastig, laat staan dat je ‘n eigen verantwoordelijkheid kan hebben! Als ze me nu ook nog kan vertellen of ik rood of wit wil vanavond ben ik helemaal geholpen:)

      /   Reply  / 
    1. Monique

      Ik kan het je ook wel zeggen, Angelique: doe maar wit vanavond. Geeft dat nou geen rust? ;-)

        /   Reply  / 
  7. Laatbloeier

    Oprah moet wel oppassen met dit soort moraliserende eisen naar haar werknemers, die hun verantwoording al nemen door handsfree te bellen in de auto. Als ze daarmee doorgaat, zal het haar eventuele ambitie om in het Witte Huis te komen geen goed doen. Ze kan tenslotte niet alle Amerikanen een contract laten tekenen om ze haar wil op te leggen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>