Pure Tamara: De Kerstgedachte…

Met de kerstgedachte heb ik persoonlijk niet zo veel. Ik ben absoluut dol op de sfeer die kerst met zich mee brengt. De lichtjes, romantische muziek en vooral de kerstboom! Die moet zo hysterische mogelijk, veel kleur, een beetje neon hier en daar, veren, bloemen noem maar op. Maar daar stopt het voor mij.
De twee kerstdagen op zich vind ik stom vervelend. Ik heb altijd het gevoel van, is dit alles? Ruim twee weken naar toe geleefd, gek geshopt om voor iedereen  het ultieme cadeau te scoren. Ik ben degene die met mijn stapelgekke hoofd noodgedwongen op zondag naar de Bijenkorf moet, omdat ik nog niet alles heb!

Uiteindelijk zit er altijd wel iemand tussen de visite waarvan je haar of zijn bloed wel kunt drinken… maar ja volgens kersttraditie kun je zo een serpent moeilijk alleen laten zitten met kerst! Ik heb daar persoonlijk niet zo veel moeite mee, ik laat de serpent namelijk met liefde het hele jaar buiten de deur staan, dus helemaal met kerst… maar ja, dan schijn je een harteloos secreet te zijn.

Misschien onnodig om te zeggen, dat ik er meestal niet ben met de kerst. Zo ook dit jaar. Kerstavond vier ik met mijn gezin op de paaseilanden, dat is precies 15.000 kilometer van mijn familie en de gourmet of fonduestel vandaan. Het is daar 30 graden dus ook niet echt een Kerstman en Rudolf sfeertje natuurlijk!
Eerste en tweede Kerstdag zijn wij in Santiago, aangezien ze daar alleen Kerstavond vieren, gaat ook dat aan onze neus voorbij. Daarna vliegen wij weer naar Buenos Aires, waar mijn man op 1 januari aan de start van de prestigieuze Dakar Rally zal verschijnen.

Ik zal dus net als vorig jaar door de straten van deze prachtige wereldstad gaan zwerven. Ik zou mij heerlijk kunnen uitleven bij Louis Vuitton, ze hebben daar ook een prachtige Gucci shop. Alle haute couture merken zijn in deze wereldstad vertegenwoordigt, je kijkt er echt je ogen uit. Maar dat is niet wat ik het afgelopen jaar voor ogen heb gehad als ik aan Buenos Aires dacht. Op mijn netvlies staan namelijk andere beelden gebrand. Beelden van zwerfkinderen, die soms niet ouder zijn dan vier jaar. Hulpeloos tegen de ruiten van de winkels aan zitten. Vies en met een levenloze grijze blik in hun ogen. Apathische bijna!

Sommige van die kinderen zijn nog fit, zij vragen om geld of water, de andere hebben al geen kracht meer en wachten op wat hen wordt toegestopt. Hartverscheurend is het, de regering probeert er wel iets aan te doen, maar niet voldoende. Je kunt haast niet geloven dat dit het land van Maxima is. Dat Buenos Aires de hoofdstad van Argentinië is. Het raakt de Argentijnen daar niet meer, zij zijn het gewend. Ik heb ze zelf zien lopen door de stad… onverstoord, ongeraakt en altijd met veel haast.

Daar ben ik dus met de feestdagen. Ik zal net als vorige jaar, maar nu meer gestructureerd, proberen die kinderen van wat water en voedsel te voorzien. Ik weet heel goed dat het water naar de zee dragen is. Maar verander de wereld en begin bij u zelf! Dat is toch het motto?
Als ik hier in Nederland ben breng ik alle weekeinde door met mijn vrienden en familie.  Wekelijks gaan wij met zijn alle uit eten, tot diep in de nacht wordt er gedronken, gegeten en  gelachen. Ik heb daar die twee kerstdagen niet voor nodig, om met het vrede op aarde gevoel… een hele kalkoen met vulling in zijn kont naar binnen te werken.

Toch ben ik niet de aller-lulligste. Ik wil bij deze alle lezers van Glamourblog fijne kerstdagen en een spetterend 2011 wensen.
May all your dreams come true…

Greetz,
Tamara

Over Tamara:
Tamara heeft als persoonsbeveiliger naast vele wereldsterren gestaan en de rode loper dus altijd vanuit een ander perspectief bekeken. Ongetwijfeld zal zij ons op Glamourblog trakteren op de avonturen die zij met de ‘Celebrities’ meemaakte. Tegenwoordig is zij druk met haar highclass evenementenbureau, waar zij haar kick haalt om het onmogelijke mogelijk te maken. Zij is een echte Daredevil en op haar motor geeft zij vele mannen het nakijken. Ze is gelukkig getrouwd en moeder van de 11-jarige Desi, het zonnetje in haar leven.
’The Borg’ zijn haar vriendinnen met wie zij vele VIP party’s beleeft.  Haar motto is:
 What Doesn’t Kill You Makes You Stronger… Lees alle columns van Tamara voor Glamourblog hier.

Lees ook:Sharon Schrijft: Kerst
Lees ook:Playmate Mai-Lan over de kop geslagen
Lees ook:Pure Tamara: Daar gaan we weer…
Lees ook:Video: Tamara is Hollands Next Top Model
Lees ook:Pure Tamara: Dezelfde smaak…

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Pure Tamara: De Kerstgedachte…

  1. DANI

    Als iemand de kerst gedachte heeft ben jij het wel!
    Is ‘dit’ niet waar het omgaat…
    Gezelligheid, versiering lekker eten, genieten het stelt niets voor als je niet kan geven. En dan bedoel ik niet het ultieme kado met kerst..maar geven zoals het bedoeld is..Delen!!

    Dit is nou een column om lekker weg te lezen…love it!

    from dani with love

      /   Reply  / 
  2. Mirjam

    Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat je er toch heel even bij bent met de kerst…. Zodat je ons rond het kerststuk van Dani kan zien zitten, wij aan de kalkoen jij aan een ananas, wij aan de champagne en jij aan een pina colada,wij in de sneeuw en jij in de zon….
    Hebben we vorig jaar namelijk ook gedaan…. Lang leve Skype..!!

    From Mirjam with lots and lots maar dan ook lots of LOVE….

      /   Reply  / 
  3. Pure Tamara

    Hahahaha, zo grappig! Stelletje Kerst-Elfen Xje…

      /   Reply  / 
  4. Patje

    Visit Sta.Christo Park in (center of Santiago) voor mij Tamara!
    Ik vind het zo mooi voor jou,dat je “de”dagen daar mag doorbrengen…met je gezin.
    That’s all you need!!
    Wij gaan in 2011 met z’n allen een nog mooier jaar tegemoed!

    xxx PetJe

      /   Reply  / 
  5. Pure Tamara

    Thanks Petje Xje…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>