‘Beatrix een hersenbloeding’

Heeft Koning Beatrix een hersenbloeding? Welnee. Het bleek een flink staaltje Twitter-verwarring vandaag. Shownieuws plaatste een tweet met de tekst ‘Beatrix hersenbloeding’ waarna diverse media in rep en roer was.

Een en ander was het gevolg van een bericht van RTV Utrecht over geblindeerde limo’s bij het ziekenhuis in de stad, iets dat Shownieuws twee uur later overnam. De redactie van shownieuws dacht in het Twitter zoekscherm te zoeken met de woorden ‘Beatrix hersenbloeding’, maar dit bleek het tweet-scherm te zijn. Vals alarm dus. Shownieuws laat in een verklaring weten:
Vanmiddag zijn via het Twitter account van Shownieuws onjuiste mededelingen gedaan over Koningin Beatrix.

Naar aanleiding van berichten over geblindeerde limousines die onder politiebegeleiding bij het UMC waren gesignaleerd, is onze redactie gaan zoeken op Twitter naar aanvullende informatie hierover. De zoekopdrachten zijn hierbij per ongeluk ingetikt als tweettekst.

Het was een fout die nooit had mogen gebeuren. Shownieuws betreurt dit ten zeerste en we bieden onze excuses aan.

Ook Jeroen van Koningsbrugge werd vandaag dood gewaand via Twitter. Ook dit bleek om een hoax te gaan.

 

Lees ook:Lucky TV blundert met filmpje over ‘dood Beatrix’ (zie video)
Lees ook:Koningin Beatrix is vandaag 72 geworden
Lees ook:Wederom doodsbedreiging voor Koningin Fabiola
Lees ook:Video: BN’ers over aftreden Koningin Beatrix
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in De Rijp en Amstelveen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Beatrix een hersenbloeding’

  1. Pingback: Lucky TV blundert met filmpje over ‘dood Beatrix’ (zie video) | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>