Ex-man Trijntje Oosterhuis weerspreekt ontrouw in open brief

In diverse media werd de afgelopen maanden bericht over het stukgelopen huwelijk van Trijntje Oosterhuis en haar man Sander van den Eeden. Sander zou volgens de berichtgevingen vreemd zijn gegaan. De man van het Voice of Holland jurylid heeft wekenlang gezwegen, maar nu laat hij toch van zich horen. Hij ontkent de aantijgingen van ontrouw tijdens zijn huwelijk middels een open brief aan NRC.

De volgende brief is in het NRC te lezen:

“In NRC Handelsblad van 20 september is een stuk opgenomen van journalist Hester Carvalho naar aanleiding van de theatertour van Trijntje Oosterhuis. Carvalho schrijft: “Nadat de opnamen waren voltooid, ontdekte Oosterhuis, die getrouwd is en twee kinderen heeft, dat haar man haar ontrouw was geweest. Haar relatie liep stuk, en hij verhuisde uit hun gezamenlijke huis.” Voor wie het wil weten: ik ben in december 2011 uit huis gegaan, terwijl de opnames van Trijntjes nieuwe cd in januari 2012 zijn voltooid. Niet alleen is de chronologie van de gebeurtenissen onjuist, Carvalho wekt bovendien de suggestie dat ons huwelijk is gestrand doordat ik ontrouw zou zijn geweest. Dat is niet juist. Ik ben Trijntje tijdens mijn huwelijksleven altijd trouw geweest. Op 23 september heb ik telefonisch contact gehad met Carvalho en haar hiervan op de hoogte gesteld. Carvalho, een gerespecteerd popjournalist, gaf aan dat zij haar bewering baseerde op het algemene beeld dat in de media is ontstaan.” De volgende ochtend, 24 september, is het stuk opnieuw gepubliceerd, ditmaal in NRC Next, met een saillante toevoeging. Aan de beschuldiging van ontrouw zijn nu de woorden ‘al jaren’ toegevoegd. Waarom ons huwelijk na tien jaar is stuk gelopen, heeft tal van redenen die persoonlijk van aard zijn die wij niet willen delen met de media. Het is al verdrietig genoeg, ook voor onze kinderen en andere personen die hier ongewild bij betrokken worden. De afgelopen maanden hebben bepaalde sensatiebeluste media zich vrij gevoeld tal van onjuistheden te publiceren en ons voortdurend te belagen. Omdat het ons privéleven betreft, hebben wij er steeds voor gekozen niet te reageren op deze berichtgeving. Kennelijk gaat men er ook bij serieuze media vanuit dat verdachtmakingen in de roddelpers juist zijn, zodra die lang aanhouden en zolang deze niet worden betwist. Dat ongefundeerde beweringen nu overwaaien naar de gerespecteerde media als NRC Handelsblad en NRC Next, is voor mij het moment een grens te trekken. Ik verzoek zowel NRC Handelsblad als NRC Next de beschuldiging in het stuk van Carvalho te rectificeren door publicatie van deze brief. Ook verzoek ik NRC Handelsblad en NRC Next geen onjuistheden meer over mij of andere betrokkenen te publiceren.

Lees ook:Tweet voor giro 555 brengt Trijntje in de (geld)problemen
Lees ook:Huwelijk Trijntje Oosterhuis voorbij
Lees ook:Trijntje of toch Patty?
Lees ook:Trijntje Oosterhuis verhuurt appartement
Lees ook:Huwelijksproblemen voor Estelle en Ruud Gullit?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>