Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback

Welke auto heeft het hoogste Glamour-gehalte? Glamourblog.nl test de mooiste, de grootste, de snelste, de stoerste en de sportiefste auto’s van dit moment. Welke auto doorstaat onze ultieme glamourtest? Deze week test Glamourblog de Audi A7 Sportback.

Bij het ophalen van de auto valt meteen de ‘WOW’-factor van de Audi A7 Sportback op. Wat een mooie bak! Dit zijn ook de reacties die we op de weg ontvangen. Opgestoken duimen van passerende auto’s op de snelweg, die net een stapje harder gaan rijden om nog even voorbij te rijden, hoofden die omdraaien… of zou het de combinatie van auto met vrouwelijke bestuurder zijn? Hoe dan ook, deze A7 zorgt voor veel bekijks. Luxe en comfort, gecombineerd met een sportief uiterlijk. De A7 is een auto die vooral onder het nieuwe geld veel besteld zal worden. De reclame-man, de jonge zakenman en de hippe Internetondernemer zijn de types die wij verwachten in deze bolide. Maar ook een vrouw kan deze auto rijden, zonder dat het ordinair wordt.

Bij het starten, met één druk op de knop, vallen de eerste bijzonderheden al meteen op. De ingeklapte spiegels klappen uit en het scherm van het audio/navigatiesysteem komt uit het dashboard omhoog. De toerenteller en snelheidsmeter bevatten geen wijzer, maar worden door middel van LED-verlichting aangegeven. Het navigatiesysteem is flink uitgebreid, maar de instelling ervan is daardoor soms wat omslachtig en niet helemaal logisch. De testbestuurder is een Audi A6-rijder, maar dit ietwat veranderde navigatie-systeem zorgt toch wel voor wat uitzoekerij. Het bedieningspaneel heeft wel wat minder knoppen dan de A6, dus waarschijnlijk is hiervoor gekozen om de auto een wat strakker uiterlijk te geven. Het media-systeem is een flink pluspunt. Je kunt hier via Bluetooth je telefoon of muziekspeler zoals je IPod op aansluiten en al je tracks vanaf dit toestel afspelen op de boxen.

Het interieur van dit testmodel is dan ook strak en luxe te noemen: zwart lederen bekleding, grijs geborsteld aluminium en een driespaaks sportstuur. Het Bose-boxsysteem is vloeiend in het interieur verwerkt. Het geluid van dit Bose-systeem is wel een beetje teleurstellend. De LED-lampen in het interieur en de frameloze ramen maken het geheel nog wat moderner. Een groot voordeel is dat de airco achterin apart bedienbaar is. Er zijn eigen knoppen achterin voor de passagiers op de achterbank. De ruimte in de auto is voldoende. Voorin is deze erg ruim, maar achterin is deze niet erg geschikt voor al te lange personen door de coupévorm. Tijdens het rijden vallen de knipperlichten op de buitenspiegels op. Ons testmodel bevatte schitterende 19 inch “5-arm Y-design” velgen, die de auto een nog sportiever uiterlijk geven.

Dat het een snelle auto is, wordt snel duidelijk. Ongemerkt overschrijden we al gauw de snelheidslimiet. Doordat de auto vrij stil is, merken we bijna niet dat we zo hard rijden. De auto rijdt dan ook als een zonnetje. Zowel op lage als hoge snelheden, heb je het idee de auto volledig onder controle te hebben. Hij is uitermate soepel in bochten, mede door de Quattro vierwielaandrijving, waardoor je de bochten met gemak op hogere snelheid kunt nemen.

De Audi A7 Sportback is wat ons betreft absoluut een auto met een hoog glamour-gehalte, waar je je gerust mee kan vertonen voor de deur van een vip-party of chique hotel.

De details:
Merk/type: Audi A7 Sportback
Motor: 3.0 TDI
Transmissie: 7-traps S tronic
Aandrijving: Quattro
Topsnelheid: 250 km/h
Nieuwprijs geteste model: € 95.036

De cijfers:
Uiterlijk: 8,5
Interieur: 8
Rijprestatie: 8
Glamourgehalte: 8

FOTOGALLERY:

 

Foto’s: Angel Mulder

Lees meer over auto’s op Auto.blog.nl

Lees ook:Audi introduceert de A1 Sportback
Lees ook:Opel Cascada, luxe cabrio voor een betaalbare prijs
Lees ook:Glamour Auto-test: Range Rover Evoque
Lees ook:Glamour Auto-test: Opel Ampera
Lees ook:Glamour Auto-test: Renault Mégane CC Floride

1 Reacties // Reageer

One thought on “Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback

  1. Saskia

    Zo… Dure bak… Ik vraag me bij een Audi altijd af of mannen (en vrouwen) dit ook een mooie auto zouden vinden als er een ander merk op zou staan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>