Dave’s Column: Rust Zacht, Michael!

Dave Heijnerman, love him or hate him. Hoe dan ook, je leest zijn column ook deze maand weer op Glamourblog!

Rust Zacht, Michael!

Het zat er toch een beetje in dat mijn nieuwe column over Michael Jackson zou gaan, maar wat moet of moest de wereld nu met die man?

Michael Jackson, geniaal tekstschrijver, danser en muzikant. Geterroriseerd door zijn vader. Geslagen, geindoctrineerd en afgebeuld om de artiest te worden die hij uiteindelijk ook werd. Tegen wil en dank weliswaar, maar voor zijn vader gold: het doel heiligt de middelen. Michaels’ jeugd is hem volledig ontnomen en waarom? Omdat hij de meest talentvolle Jackson bleek te zijn. Een tieneridool die niet eens wist wat hij met al die aandacht van die meisjes aan moest.

Speculaties over zijn sexuele geaardheid, een wel erg rebelse zus (Latoya) en een leven vol mysterie en vraagtekens. Een freak die een chimpansee in huis nam. Een Disneyfanaat die zijn eigen “Neverland” liet bouwen.
Een pedofiel? Misschien wel, maar nooit bewezen. 3 Kinderen verwekte hij bij 2 vrouwen, van zijn laatste kind is zelfs niet eens bekend wie de moeder is…
De pers en de tabloids schreven hem de grond in, wel vreemd eigenlijk in het land waar geldt: innocent until proven guilty.

En wat gebeurt er nu? Alle radiostations die zijn laatste single nog hadden geboycot draaien hem nu zo’n beetje ieder uur. Erkenning na je dood is ook zo’n vreemd fenomeen, maar wie weet leveren de verkopen van zijn cd’s iets op. Wie weet kan de vermeende schuld van 500 miljoen dollar! (want Michael kon wel shoppen als een grote kerel!) zo een beetje ingelopen worden.
Michael zong ooit eens: “have you seen my childhood”, toch wel een wrange gedachte dat dat misschien wel zijn schreeuw om aandacht was. We zullen het helaas nooit meer weten…

Ook was er opeens begrip voor je ziekte Vitiligo en snapten de mensen dat die zonnebril, paraplu, mondkap en doeken rond je hoofd niet waren omdat je gek was, maar dat dat was om je huidkanker te maskeren en omdat je geen zonlicht kon verdragen daardoor.
Michael is 50 jaar oud geworden. Ik hoop dat hij een paar jaren heeft gekend van rust en tevredenheid, van geluk en voldoening, zonder advocaten, roddeljournalistiek en debiele obsessieve ouders, maar ook dat zullen we misschien wel nooit weten.

Michael Jackson is niet meer, The King of Pop has died. Deze dag was je echter “not alone”, maar liet de wereld weten dat ons een bijzonder icoon is ontvallen. Ik ben er zeker één van, it don’t matter if you’re black or white!

Rust zacht.
Dave

Lees ook:Michael had homosexuele relatie met verpleger
Lees ook:Uri Geller stond op lijst van vijanden Michael Jackson
Lees ook:‘Michael Jackson wordt NIET begraven op Forest Lawn!’
Lees ook:Dave’s Column: Nederland “Op zoek land”…
Lees ook:“Dit moet Nederland over Michael Jackson weten”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dave’s Column: Rust Zacht, Michael!

  1. James

    Volkomen mee eens. Ik hoop ook dat hij in zijn leven nog rust en geluk heeft gekend.

    Hij was dé grootste artiest allertijden en dat zal hij nog heel lang , misschien zelfs voor altijd blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>