#OMWTTT – Lars Sørensen: Stiften, tijgerprint en rimpelbillen

Lars Sørensen. Presentator & performer en al bijna 30 jaar aanstormend talent. Lars dicht, schrijft, acteert en zingt. Dat doet hij op Radio2, BNR nieuwsradio en dagelijks live commercieel in uitverkochte zalen voor bedrijven door het hele land. Je moet haast wel uit een ei komen wil je de creatieve diversiteit van deze Noorse hunk tot nu toe gemist hebben. In dat geval mag je dit blog dankbaar zijn dat ze hem als columnist exclusief wisten te strikken voor glamour.blog.nl. Lars schrijft vrijelijk associatief over zijn leven als bijna bekende Nederlander. Dat met veel fantasie, humor en een flinke dosis zelfspot. Als hij geen column’s schrijft voor Glamour.blog.nl drinkt hij champagne met knappe rijke vrouwen, laat hij zich fotograferen met adoptie kindjes of zet hij zich in voor chimpansees in nood. Lees vanaf deze week alles over Lars’ way to the top…

Daar stond ze dan. Met haar bevende hand duwde ze me een stift in mijn hand knoopte haar broek los, draaide zich om. Wilfred (Genee – red.) keek me jaloers aan, Pechtold schoot in de lach en de regisseur maakte een filmpje met zijn mobiel. Gek. Ik had me mijn eerste handtekening toch heel anders voorgesteld.

Dat zijn nou precies weer van die dingen waar je niet aan denkt als je zo nodig beroemd wil worden. Dat wilde ik al toen ik 7 jaar oud was. Er ging geen playbackshow of talentenjacht voorbij of ik moest zo nodig op het podium staan. Als Brell, Jackson of van ’t Hek. Wat keek ik tegen ze op. Wat hoopte ik dat ik ooit, op een dag ook zo groot zou zijn.

Het is heel makkelijk om dat wat je niet kent compleet te idealiseren. Zeker als je 7 bent. Geen seconde sta je stil bij de keerzijde van die glitter & glamour. De weg naar de top is lang, onverhard en je struikelt onderweg over de restjes talent van je voorgangers die het net niet gehaald hebben.

“Before you have it all, you have to swallow it all.” Sprak een anonieme acteur ooit. Die zoals je begrijpt graag anoniem blijft. Het is de spijker op de kop.

Audities, repetities, afwijzing, omkoping, oneerbare voorstellen alles passeert de revue op de weg naar eeuwige roem. Maar je houdt vol. Blik op oneindig. Je vecht. Je snikt. Je slikt. Je bewondert en op een dag….
Op een dag zit je in een gehuurde, plakkerige, polyester smoking met  branderige ogen van de flitsen en een zweterige zak van die gesponsorde hippe latex-string in een taxi naar je eerste onbeduidende première.

Bekend worden zijn is werk! Vies werk! Hard werk! Werk dat je vaak verricht terwijl je omgeven wordt door talentloze wannabees die van alles van je willen. Die je opgebruiken, leegzuigen, net zo lang tot je instort en ze je in de toch altijd net te lauwe jacuzzi laten zakken.

En toch willen wij het. Wij? Ja ‘wij’. Stiekem iedereen. Niet alleen kleine onschuldige schattige mannetjes van 7, maar ook dat net iets te dikke tienermeisje achter de kassa bij je buurtsuper. Die pukkelige jongen die eigenlijk gewoon lekker buisjes had moeten blijven schudden in zijn witte labjas en ook die moeder van twee kinderen die besloot dat ze er na 43 jaar toch echt aan toe was om volledig voor haar ‘zangcarrière’ te gaan.

In kuddes togen zij naar afgelegen vervallen van der Valkjes. Busladingen vol dansdummies, zangkneuzen en jongleerlosers stellen zich volkomen vrijwillig bloot aan ongenuanceerd jurygeweld. Maar als het dan lukt. Als je de ronde voor ronde de tenenkrommende spanningsopbouw overleefd. Je geen hersenschudding oploopt van de close-ups van je tranen en je je hele provinciedorp zo gek weet te krijgen dat ze zich failliet sms’en voor jouw overwinning dan kun jij ook hier staan..

Ik gedachten sta je in mijn schoenen. Terwijl de vrouw met een tijgerprint blouse haar Frans Bauer-stift in je handen drukt, haar permanent nog even los schudt, haar knopen open maakt en jou zonder enige vorm van proces blootstelt aan haar 58-jarige rimpelreet.

“Sign it Sunny, no one sayed it would be easy to be fucking famous…”

Lars Sørensen

www.larssorensen.nl
www.theaterbrigade.nl

Lees alle columns van Lars voor Glamourblog.nl hier

Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Golddigchickies & Botoxbimbo’s
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: showbizhuwelijken en tieten van graniet
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Sterrenstress
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Bloed, zweet & verstandkiezen
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Selfhelp-column voor ‘cribcrashers’ en ‘celebcashers’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “#OMWTTT – Lars Sørensen: Stiften, tijgerprint en rimpelbillen

  1. Suzan

    ROFLOL!

      /   Reply  / 
  2. Evelien

    Goede column!

    Vriendelijke groet,

    Een knappe rijke vrouw.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>