#OMWTTT – Lars Sørensen: Sterrenstress

In moordend tempo schieten links en rechts verse talenten langs je heen, jong, lekker, ambitieus en sommige zelfs met talent. Ineens vliegt het je naar de strot: sterrenstress. Er kan geen kleinkunst tegen op.  Talentenjachten als Idols, The Voice Of Holland en Holland’s Got Talent zetten sneller nieuwe sterretjes op de markt dan Marc-Marie Huibregts van look verandert.  Naam, faam, wurgcontract en gaan!! Je struikelt in elke club over Ben Sanders, of een van zijn lang vergeten voorgangers. Dit is Nederland en hoe klein we ook zijn hebben we een onstilbare honger naar nieuw!

De Kast kwam langs in The Friday Move bij BNR, Wilfred (Genee – red.) en ik keken elkaar even fronsend aan.. “Die van “Een neije dei?” Ja die. Nee, die zijn niet dood. Sterker nog, ze werken zich drieslagen in de rondte en hebben zich gestort in alle dimensies die het muziek vak kent buiten de schijnwerpers. Tot nu. Ze zijn terug.  Opnieuw uit, “De Kast”.  Ooit de duurst betaalde band van Nederland. Ze hebben weer een plaat gemaakt (Welkom Thuis) en trekken net als bijna 20 jaar geleden met hun album langs de media om het mensen de gehoorbuis in te jagen. De kans is groot dat je in een ander scherm als nog in Wikipedia moet opzoeken wat ze nu ook al weer precies deden. In waarschuw je. Als je ook maar enigszins ambitie hebt op ooit beroemd te worden, kijk niet. De lijst met vergeten bekendheden is langer leuk is en werkt alles behalve motiverend.

Zaterdag stond ik te dansen tijdens 90’s Now. DJ Gary Global mixte de ene vergeten held aan de andere. De sterren van The 90’s waar zijn ze gebleven? Hoe hard moet je dan gaan om dat bij te benen?  Voor je weet ben je even vergeten als Twenty 4 Seven.  Hoe leg je dat uit? Ja waar Nance begon,  je weet wel die daarna bij TMF werkte.  Kom op!! TMF was dat muziekstation die videoclips draaide. Daarna presenteerde ze onder andere Lingo, ja zucht, van Cumshot … Succes gaat in Nederland ongeveer even lang mee een kabinet.

Hoe confronterend? Als aanstormend talent hoop je dat er ergens een deur, drempel, grens, station is wat je kunt passeren en dat het dan goed is. Gewoon beroemd. Bekend. Duur betaald. Af en toe in het panel van een kansloos programma en verder lekker genieten van je huis in Blaricum of villa op Ibiza. Maar niks ervan! Kan zomaar zo zijn dat je na een BN-burnout, debiteurendebakel, Vipfaillissement of gewoon 7 jaar geen plaat uitbrengen weer onderaan moet beginnen. Erger nog, lager dan onderaan want ondertussen staat de oogst van tig seizoenen talentjacht ook nog voor je in de rij…

Lars Sørensen


Lars Sørensen. Presentator & performer en al bijna 30 jaar aanstormend talent. Lars dicht, schrijft, acteert en zingt. Dat doet hij op Radio2, BNR nieuwsradio en dagelijks live commercieel in uitverkochte zalen voor bedrijven door het hele land. Je moet haast wel uit een ei komen wil je de creatieve diversiteit van deze Noorse hunk tot nu toe gemist hebben. In dat geval mag je dit blog dankbaar zijn dat ze hem als columnist exclusief wisten te strikken voor glamour.blog.nl. Lars schrijft vrijelijk associatief over zijn leven als bijna bekende Nederlander. Dat met veel fantasie, humor en een flinke dosis zelfspot. Als hij geen column’s schrijft voor Glamour.blog.nl drinkt hij champagne met knappe rijke vrouwen, laat hij zich fotograferen met adoptie kindjes of zet hij zich in voor chimpansees in nood. Lees alle columns van Lars voor Glamourblog hier.

www.larssorensen.nl
www.theaterbrigade.nl

Lees ook:#OMWTTT -Lars Sørensen: Vipverbouwing, over Sterrensnijders & rimpelspuiters
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Stiften, tijgerprint en rimpelbillen
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sörensen: Over brulboeren, geile kapsters en mollen
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Golddigchickies & Botoxbimbo’s
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Rosbeefcolberts & Ugg strings

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>