#OMWTTT – Lars Sörensen: Over brulboeren, geile kapsters en mollen

Over brulboeren, geile kapsters en mollen. Al was je de grootste verrader van het hele land, als ze je maar vaak genoeg zien gaan ze vanzelf van je houden.
Stel het lukt je om net bekend genoeg te worden, ze vragen je voor de AVRO’s Wie is de Mol?… en in aflevering 2 moet je naar huis… weet jij überhaupt nog wie er als eerste naar huis moest? Het illustreert maar weer eens ernstig dat je eerder vergeten dan onthouden bent.

Patrick Stoof. Iemand? Tot voor kort had je hem nog niet herkend al was het je broer en zat hij op je schoot in de bus. Hij werkte zich al een paar jaar schoor als stemacteur, won ooit Cameretten en speelde hij in diverse films. Totdat hij “Mol” was bestond hij in principe niet. Voor het Nederlands televisiepubliek dan. Bij de koffie automaat hebben we het over brulboer Frank en krieltjesknijper Marcel of nog erger Sterretje en Barbie met hun kruis in de sneeuw, terwijl die toch echt niets anders kunnen dan dom lullen in werkelijk elke seconden die ze op televisie te zien zijn.

Jon van Eerd, Ton Lutz, Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting vraag wie ze zijn aan een willekeurige voorbijganger en zijn wenkbrauwen veranderen in de bogen van McDonald’s, in zijn pupillen zie je vraagtekens zo groot als die van Belgische formateur en in lichte paniek zal hij je misschien vragend zeggen dat het hier  vermoedelijk politici betreft.

In de Nederlandse showbizz brengen vele honderden vakmensen elke avond top kwaliteit entertainment in zalen door het hele land. Mensen die vaak een beroeps opleiding van enkele jaren moesten doorworstelen. Zich blootstelde aan vernederende auditierondes voor gesubsidieerde B-producties gedade geslagen door  tot castingdirector omgeschoolde mislukte acteurs in een werkelijk armzalige imitatie poging van Willem Nijholt. Zwoegend en zwetend wisten ze zich misschien net de cast in te likken van een provinciaal toneelgezelschap en na vele jaren spelen voor halve zalen van Bruinisse tot Gorredijk mochten ze misschien hooguit een keer in het publiek zitten bij Cornald Maas.

Natuurlijk de reden dat alle ouders roepen: “Acteur? Dat nooit! Leer liever een vak!” En ze hebben gelijk. Geile werkloze Haagse kapster of acteur met Bachelor titel op zak. Uiteindelijk bepaald het lot of je echt bekend gaat worden en de ervaring leert dat je je geld beter op de geile Haagse kapster zet… Ze was immers een aantal weken herhaaldelijk op televisie, wat in Nederland genoeg is voor een ongekende sterrenstatus. Toegegeven blond haar en cup-D helpt, maar je kunt ook zonder.

Dan zit je aan tafel bij de AVRO redactie van Wie Is De Mol? “Patrick, wil je kandidaat zijn, of neem je het risico dat iedereen je haat na afloop en wordt je onze Mol?”. Je kunt merken dat we te maken hebben gehad met een slimme jongen. Patrick de goedzak van de groep. De “Grande papa”, verzoener en maatje van diverse kandidaten wist iedereen om de tuin te leiden. Hij gebruikte hier onder andere Art voor, een van de mensen niet door de auditie van Oh Oh Cherso kwam. Hij speelde niet alleen het spel maar… 10 afleveringen lang zag je hem in een van de best bekeken programma’s van Nederland. Bye, bye kleine zaal van Schouwburg Hogezand. Hier is Patrick Stoof en Nederland weet het.

Niemand huilt om Hanna Verboom. Wie? Tja dat bedoel ik, die vloog er aflevering 2 al uit. Vast ook een berg talent waar je hoogtevrees van krijgt maar niemand die het interesseert. Je moet op TV. Lang en veel. Desnoods als geile kapster, eventueel als brulboer maar veel liever als Mol want al was je de grootste verrader van het hele land, als ze je maar vaak genoeg zien gaan ze vanzelf van je houden.

Lars Sørensen


Lars Sørensen. Presentator & performer en al bijna 30 jaar aanstormend talent. Lars dicht, schrijft, acteert en zingt. Dat doet hij op Radio2, BNR nieuwsradio en dagelijks live commercieel in uitverkochte zalen voor bedrijven door het hele land. Je moet haast wel uit een ei komen wil je de creatieve diversiteit van deze Noorse hunk tot nu toe gemist hebben. In dat geval mag je dit blog dankbaar zijn dat ze hem als columnist exclusief wisten te strikken voor glamour.blog.nl. Lars schrijft vrijelijk associatief over zijn leven als bijna bekende Nederlander. Dat met veel fantasie, humor en een flinke dosis zelfspot. Als hij geen column’s schrijft voor Glamour.blog.nl drinkt hij champagne met knappe rijke vrouwen, laat hij zich fotograferen met adoptie kindjes of zet hij zich in voor chimpansees in nood. Lees alle columns van Lars voor Glamourblog hier.

www.larssorensen.nl
www.theaterbrigade.nl

Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Selfhelp-column voor ‘cribcrashers’ en ‘celebcashers’
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Bloed, zweet & verstandkiezen
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Golddigchickies & Botoxbimbo’s
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Sterrenstress
Lees ook:#OMWTTT – Lars Sørensen: Rosbeefcolberts & Ugg strings

1 Reacties // Reageer

One thought on “#OMWTTT – Lars Sörensen: Over brulboeren, geile kapsters en mollen

  1. Herna

    Hanna Verboom? Die deed helemaal niet mee! Hanna Bervoets ging eruit in afl 2.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>