Stoel Yves Saint Laurent levert 22 miljoen op


Een stoel uit de kunstcollectie van Yves Saint Laurent, waarvan verwacht werd dat hij 3 en half miljoen euro op zou leveren, ging gisteren weg voor het bizarre bedrag van maart liefst 22 miljoen euro. Dat maakt het duurste meubelstuk uit de 20e eeuw ooit geveild.

De stoel met de naam ‘Fauteuil aux dragons’ is ontworpen door de franse ontwerper Eileen Gray tussen 1917 en 1919. De bruin lederen stoel met houten frame met oranje en zilveren lak was eerder eigendom van Suzanne Talbot.

De ‘veiling van de eeuw’ was sowieso meer dan succesvol te noemen. De kunstcollectie van de overleden mode-ontwerper Yves Saint Laurent heeft 73,3 miljoen euro meer opgebracht dan vooraf werd geschat. De 730 kunstwerken uit de collectie van Laurent en zijn vriend Pierre Bergé brachten in totaal 373,5 miljoen euro op. De bronzen beelden uit China, waar nogal wat ophef over was, gingen elk voor 14 miljoen euro naar onbekende telefonische bieders. De opbrengst van de veiling gaat naar onderzoek naar aids.

Lees ook:Kunst van Yves Saint Laurent onder de hamer
Lees ook:Sjeik van Qatar betaalde 80 miljoen voor Hôtel Lambert
Lees ook:Cosmeticatycoon Yves Rocher (79) overleden
Lees ook:Video: Elizabeth Taylors juwelen 20 miljoen waard
Lees ook:Elke dag dronken in Chateau Latour

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stoel Yves Saint Laurent levert 22 miljoen op

  1. Simone

    22 miljoen voor een stoel.. hoe gek kan het worden.. daar kan je ook 10 villa’s voor kopen. Hele grote villa’s :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>