Kunst van Yves Saint Laurent onder de hamer

De grootste collectie kunst uit privébezit ooit, de collectie van Yves Saint Laurent’s en zijn voormalig partner Pierre Bergé, zal geveild worden. De kunst die in een periode van een halve eeuw bij elkaar is verzameld zal naar schatting 300 miljoen euro op gaan leveren.

De verzameling omvat onder meer heel veel schilderijen, beelden en andere objecten. Twee van de objecten zorgen nogal voor rumoer. China zou namelijk de verkoop van twee bronzen beelden willen tegenhouden via een rechtzaak. Peking zegt dat de twee kunststukken 150 jaar geleden werden geplunderd en in een museum in Peking terecht moeten komen. Bergé heeft gezegd dat China zijn houding ten opzichte van rechten van de mens zou moeten verbeteren, alvorens hij de beelden zou overhandigen aan hen.

Afgelopen weekend bezochten veel kunstliefhebbers en geinteresseerde investeerders het Grand Palais om de collectie te bekijken. Dit zorgde voor lange rijen bij de entree. Het was de enige mogelijkheid om de 733 items tellende collectie, waaronder schilderijen van Picasso en Egyptische beelden, te bekijken. Christie’s veilt de collectie op 23, 24 en 25 februari in Parijs. Yves Saint Laurent overleed vorig jaar aan kanker.

Lees ook:Stoel Yves Saint Laurent levert 22 miljoen op
Lees ook:Schilderijen Hitler verkocht voor 105.000 euro
Lees ook:St. Tropez bij… Vögele?
Lees ook:Sjeik van Qatar betaalde 80 miljoen voor Hôtel Lambert
Lees ook:H&M gaat op de luxe tour met Lanvin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>