Johan Friso onder een lawine bedolven

Prins Johan Friso is vrijdag tijdens het skiën in Lech onder een lawine bedolven. De zoon van Koningin Beatrix en broer van kroonprins Willem Alexander is gereanimeerd en bevindt zich momenteel in een ziekenhuis in Innsbruck, waar gevochten wordt voor zijn leven.

De toestand van Friso is kritiek. De lawine kwam iets na het middaguur naar beneden bij Litzen-Zugertobel, waar de prins zich off piste bevond. De prins werd binnen 20 minuten gevonden en gereanimeerd, waarna hij met spoed met een helicopter naar het ziekenhuis werd vervoerd. A.s. maandag zou er een persmoment zijn in Lech met de Koninklijke familie.

Sinds zijn huwelijk op 24 april 2004 met Mabel Wisse Smit, is hij geen lid meer van het Koninklijk Huis, en verviel zijn titel Prins der Nederlanden, omdat voor het huwelijk geen toestemmingswet was ingediend. Mabel en Friso hebben samen twee kinderen.

Update 17:00: Er gaan geruchten dat Prins Friso hersendood zou zijn. Meer informatie zodra er meer bekend is.

Lees ook:Koninklijke familie aangekomen in Lech
Lees ook:‘Friso naar Nederland om te sterven’
Lees ook:Prinses Mabel en kinderen toch naar Lech
Lees ook:Toekomst Prins Friso niet rooskleurig
Lees ook:Prins Friso (44) is overleden

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Johan Friso onder een lawine bedolven

  1. Sleutelbos

    Dit is een onvoorstelbaar zware klap die je geen mens toewenst. Dit is een immens verdriet voor op de eerste plaats een gezin, een familie, vrienden en andere betrokkenen. Een man, een vader, een broer, een zoon, een oom, die ongetwijfeld veel betekent voor zijn naasten. Nederland leeft mee met dit grote verdriet en hoopt van harte op een goede afloop voor prins Friso en zijn dierbaren.

      /   Reply  / 
  2. Brenda

    Het is triest, zeker voor de kinderen. Maar ik vind het wel goed van Mabel dat zij haar kinderen meegenomen heeft, zodat zij met de andere kinderen van dezelfde leeftijd(de nichtjes) en andere vertrouwde familieleden kunnen samen zijn. De kinderen in een ander land laten is in mijn ogen geen goede optie. Ook als het fataal zou aflopen, dan nog kunnen de kinderen in ieder te afscheid nemen, want naderhand ingevlogen worden is toch extra traumatisch voor ze. Maar laten we hopen dat de kinderen geen afscheid hoeven te nemen en dat de prins goed herstelt en de kinderen weer hun vader terug kunnen krijgen.

      /   Reply  / 
  3. spam

    Dit was echt bijzonder slecht nieuws. En nu, een aantal dagen later is de toestand van de prins nog steeds niet best. Hij is nog niet buiten levensgevaar, maar laten we hopen en bidden dat het helemaal goed komt.
    Ik zal mij zo dadelijk aanmelden op de hyves site, goed initiatief!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Toekomst Prins Friso niet rooskleurig | Glamour

  5. ssanders-vormer

    vreselijk t is voor de familie n horror deze tijd ik leef dan ook intens mee met de familie maar zeker ook met de moeder daar ik zelf 2 jaar geleden mn dochter ben verloren van 43 jaar ik wens hen ook heel veel sterkte en kracht toe.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Prins Friso gering bij bewustzijn | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>