Koninklijke familie aangekomen in Lech

De Koninklijke familie, waaronder Prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen, zijn aangekomen in Lech met het regeringstoestel PH-KBX.

Het toestel vertrok rond zeven uur vanaf Schiphol en maakte een tussenlanding in Brussel, vermoedelijk om prins Constantijn op te halen. Het toestel landde daarna in het Zwitserse Sankt Gallen, omdat het door weersomstandigheden niet naar Oostenrijk kon. De familie is naar Lech gevlogen om Prins Friso bij te staan, die vecht voor zijn leven in een ziekenhuis in Innsbruck. Hij werd getroffen door een lawine toen hij off-piste aan het skiën was vlakbij Lech. Friso’s vrouw Mabel Wisse-Smit en koningin Beatrix zijn bij hem in het ziekenhuis. De koningin was al in Lech, toen Friso onder een lawine bedolven werd. Over de exacte toestand van Friso is momenteel nog niets bekend.

Voor Mabel is dit een extra moeilijke dag. Haar vader overleed exact vandaag 34 jaar geleden bij een schaatsongeluk. Mabel was toen 9 jaar. Haar vader, Henk Los, verdronk na in een wak te zijn gereden. Haar moeder hertrouwde later met bankier Peter Wisse Smit, wiens achternaam Mabel later aannam.

Lees ook:Prinses Mabel en kinderen toch naar Lech
Lees ook:Johan Friso onder een lawine bedolven
Lees ook:Prins Carlos Hugo begraven in Parma (zie foto’s)
Lees ook:Koninklijke Familie aanwezig bij huwelijk Zweedse Kroonprinses Victoria
Lees ook:Prins Friso gering bij bewustzijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>