Prins Friso (44) is overleden

Prins Friso is overleden. Dit heeft zijn broer, Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander, bekend gemaakt. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg overleed vanmorgen op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag op 44-jarige leeftijd.

Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk. Hij lag al die tijd in coma.

Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn. Deze toestand zou echter niet veranderd zijn sindsdien. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch, waarna al het gerucht ging dat hij mogelijk daarheen werd overgebracht om te sterven.

Prins Friso laat zijn vrouw Mabel en hun twee dochters Zaria en Luana, van zeven en acht jaar oud, achter. De Koninklijke Familie dankt allen die voor Prins Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Lees ook: Willem-Alexander en Maxima breken vakantie Griekenland af

Lees ook:Prins Friso uit het ziekenhuis!
Lees ook:Friso in Wellington Hospital in Londen
Lees ook:Prins Friso gering bij bewustzijn
Lees ook:Prins Friso overleden?
Lees ook:‘Friso naar Nederland om te sterven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>