Schaatster Atje Keulen-Deelstra overleden

Oud-schaatster Atje Keulen-Deelstra is gisteren op 74-jarige leeftijd in het Medisch Centrum Leeuwarden overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. De voormalig Europees- en wereldkampioene allroundschaatsen raakte donderdag in een coma en is niet meer bijgekomen.

De schaatster werd op 31 december 1938 geboren in Grou. Ze had al drie kinderen toen ze in de kernploeg wilde komen. De KNSB vond haar aanvankelijk te oud, maar toen ze in 1970 Nederlands kampioene allround werd kon de schaatsbond niet meer om haar heen.

Daarna werd Keulen-Deelstra vier keer wereldkampioene allround en drie keer Europees kampioene. Bij de Olympische Spelen in Japan haalde ze een zilveren en twee bronzen medailles. In de jaren zeventig was het niet gebruikelijk dat een moeder zo veel buiten de deur was en dat kwam haar ook op kritiek te staan.

Lees ook:Judoka Edith Bosch naar de rechtbank
Lees ook:Video: Duran Duran opent Olympische Spelen in Hyde Park
Lees ook:Peperdure Ferrari voetballer Ever Banega in vlammen opgegaan (zie video)
Lees ook:Duran Duran opent Olympische Spelen 2012 tijdens openingsconcert
Lees ook:Miss USA 2010 is Arabisch… en paaldanseres!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>