Duran Duran opent Olympische Spelen 2012 tijdens openingsconcert

Vanavond gaan de Olympische Spelen officieel van start. Vanaf 22.00 uur Nederlandse tijd gaat het festijn van start. Het zal een waar spektakel worden. De hoofdact van de avond is Duran Duran.

Maar liefst vier topacts zullen optreden tijdens de opening. Elke act vertegenwoordigt een deel van het Vereningd Koninkrijk; Duran Duran vertegenwoordigt Engeland, Noord-Ierland wordt vertegenwoordigd door Snow Patrol, Stereophonics uit Wales treedt op en Paolo Nutini aanwezig namens Schotland. Het evenement vindt plaats op Hyde Park. Er gaan geruchten dat er mensen zijn die zelfs 2000 pond neer hebben geteld voor kaarten voor het evenement. Tussen de optredens door, worden er in het park op grote schermen beelden van de ceremonie getoond.

Tijdens de openingsceremonie in het olympisch stadion worden de Spelen van 2012 officieel geopend door koningin Elizabeth. Filmregisseur Danny Boyle is verantwoordelijk voor het spektakel waarbij met de fakkel het olympisch vuur wordt ontstoken. Het is een groot geheim wie de laatste fakkeldrager is en welke andere bekende Britten hun opwachting maken. Ook David Beckham en Rowan Atkinson zouden een rol hebben tijdens de opening (zie video hieronder).

De Olympische Spelen worden niet alleen muzikaal geopend, in hetzelfde park is aan het einde van de Spelen opnieuw een concert, met onder meer Blur en de Spice Girls, die voor deze gelegenheid nog een maal samen komen. De openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt in Nederland op Nederland 1 uitgezonden vanaf 21:45 uur.

Zie ook: Video: Duran Duran opent Olympische Spelen in Hyde Park
Zie ook: Video: Queen Elizabeth als Bond Girl tijdens opening Olympische Spelen 2012

Lees ook:Video: Duran Duran opent Olympische Spelen in Hyde Park
Lees ook:Glamrock is back, Duran Duran returns
Lees ook:Video: Openingsceremonie Burj Dubai
Lees ook:Duran Duran komt naar Nederland
Lees ook:Bouw drijvend hoteljacht gaat niet door

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duran Duran opent Olympische Spelen 2012 tijdens openingsconcert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>