Glamour Auto-test: VW Golf Cabriolet 1.6 TDI BlueMotion

Toen wij twee weken geleden besloten om een aantal cabriolets te gaan testen, was het stralend weer. Je raadt het al, bij onze eerste cabriolet-test met de VW Golf Cabriolet was er weinig zon te bespeuren. Sterker nog, het was ronduit koud. Toch hebben we er ons doorheen geslagen en de auto onderworpen aan onze glamourtest.

We moeten toegeven, de VW Golf is waarschijnlijk niet de meest spannende cabriolet. Maar omdat het een vrij populaire auto is en hij ook nog eens erg leuk geprijsd is, wilden we hem toch meenemen in onze test. Aan de buitenkant oogt de auto verrassend mooi, maar het interieur is daarentegen uitermate saai. De auto heeft weinig extra opties en is niet al te chique. Maar toch is het een leuk wagentje. Het is wel echt een “vrouwenauto” qua uitstraling, vinden wij persoonlijk.

Pluspunten heeft de VW Cabriolet ook. Zo is de navigatie simpel bedienbaar en bevat de boordcomputer met het plussysteem de mogelijkheid om je telefoon met bluetooth te verbinden voor handsfree gebruik en een multimediasysteem, waardoor je de muziek van iPhone, iPod of MP3-speler af kunt spelen via de luidspreker. Het scherm van de navigatie/boordcomputer is wel wat aan de kleine kant, maar een groter systeem zou weer misstaan in het dashboard.

Ook het openen van de kap gaat simpel en snel. Met slechts 1 druk op de knop opent of sluit de kap binnen 10 seconden automatisch. Bij een snelheid tot 30 km/h kan je de kap zelfs rijdend openen of sluiten. Altijd handig bij een regenbuitje. De daklijn van de cabriolet is 10 centimeter lager dan een regulier Golf, waardoor deze een sportiever uiterlijk krijgt. Voor een cabriolet is de VW Golf uitermate stil door een goede isolatie. Zelfs bij hoge snelheid heb je weinig last van de geluiden, die we bij eerdere gesloten cabrio-ritten wel ervaarden. Ruimte binnen in de Golf is er genoeg. De beenruimte achterin valt enorm mee, dus ook bij lange ritten, kun je gemakkelijk met vier personen op pad. Ook de kofferruimte is meer dan voldoende (250 liter).

Het glamourgehalte van de VW Golf Cabriolet 1.6 TDI is minimaal. We zien ons met deze auto nog niet voorrijden bij een première of party, tenzij deze op het strand plaats vindt. Toch is het een leuke tweede auto om in de zomermaanden mee te toeren of een dagje naar het strand te gaan en daar is de prijs dan ook naar. We zouden persoonlijk wel kiezen voor mooie lederen bekleding en een wat luxere uitvoering.

Ben je op zoek naar een leuke Golf Cabriolet, neem dan snel een kijkje op www.volkswagenstartklaar.nl Hierop biedt Volkswagen nu tijdens het ‘open air-seizoen’ diverse modellen aan met korting. Prijzen vanaf 24.930 euro incl. BTW en BPM. Op = Op!

De details:
Merk/type: Volkswagen Golf Cabriolet 1.6 TDI
Motor: 1,6/1.598 cm3, 4 cilinder dieselmotor/4 kleppen per cilinder, common rail/uitlaatgasturbo
Transmissie: Handgeschakelde 5-versnellingsbak
Topsnelheid: 188 km/h
Nieuwprijs geteste model: € 35.945

De cijfers:
Uiterlijk: 7,5
Interieur: 7
Rijprestatie: 7,5
Glamourgehalte: 7,5

FOTOGALLERY:

Zie eerdere Glamour Auto-tests hier
Kijk voor meer auto-nieuws op Auto.blog.nl

Lees ook:Glamour Auto-test: Renault Mégane CC Floride
Lees ook:Glamour Auto-test: Hyundai Veloster
Lees ook:Glamour Auto-test: Audi A7 Sportback
Lees ook:Glamour Auto-test: Range Rover Evoque
Lees ook:Glamour Auto-test: Opel Ampera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>