Leica introduceert M9-P ‘Edition Hermès’ in Berlijn

Voor de derde maal is Leica een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde luxe-merk Hermès voor een premium special edition, de Leica M9-P ‘Edition  Hermès’, welke zal worden aangeboden in een gelimiteerde oplage. Deze werd afgelopen donderdag gepresenteerd op een Leica event in Berlijn, waar wij samen met Transcontinenta, de officiële importeur van Leica in Nederland, een kijkje mochten nemen.

Na de Leica MP ‘Edition Hermès’ uit 2003 en de Leica M7 ‘Edition Hermès’ uit 2009 is de Leica M9-P ‘Edition  Hermès’ wederom een bijzondere uitgave. De zilver-verchroomde versie van de Leica M9-P camera is uitgevoerd in okerkleurige ‘Veau Swift’ kalfslederen bescherming. Dit mooie soepele leer is ook gebruikt voor de schouderriem die is opgenomen in de bijzondere set. De camera zelf is speciaal ontworpen in samenwerking met automobiel-ontwerper Walter de’Silva. Verschillende onderdelen van de camera zijn dan ook volledig gerestyled, zoals de bovenkap, de bodemplaat, de sluitertijdknop, het instelwiel en de ontspanknop. Naast een speciaal serienummer heeft elke camera een ‘één van een reeks van opeenvolgende gelimiteerde nummers’.

De Leica M9-P ‘Edition  Hermès’ wordt uitgegeven in een keuze uit twee verschillende sets met één of drie objectieven. De eerste set, die vanaf heden beschikbaar is en bestaat uit de camera, een zilver geanodiseerde Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASHP, zal worden uitgegeven in een oplage van 300 stuks. Prijs van deze gelimiteerde uitgave is 20.000 euro. Het paradepaardje is echter de Leica M9-P ‘Edition  Hermès’ – Serie Limitee Jean-Louis Dumas, die vanaf juni 2012 beschikbaar is. Deze set is een viering van de vriendschap en samenwerking tussen Jean-Louis Dumas, de voormalig president van Hermès die in 2010 stierf, en Leica Camera AG. Deze uitgave bevat naast de camera drie objectieven; een Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASHP, een Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH en een Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASHP welke allemaal voorzien zijn van een zilver-geanodiseerde afwerking.

Daarnaast bevat deze tweede set ook nog een schitterende met de hand afgewerkte Hermès cameratas. Deze tas is de eerste Leica cameratas die ooit is gemaakt door Hermès. Ook bevat de set een boek met een selectie van foto’s gemaakt door Jean-Louis Dumas met zijn Leica M camera. Deze zeer bijzondere limited edition set heeft een prijs van 40.000 euro en zal in een oplage van slechts 100 stuks worden aangeboden.

De Leica M9-P ‘Edition  Hermès’ en de Leica M9-P ‘Edition  Hermès’ – Serie Limitee Jean-Louis Dumas zijn binnenkort exclusief verkrijgbaar via de Leica Stores en Leica Boutiques. De enige Leica Boutique in Nederland is momenteel de Leica Boutique Lisse (Foto Henny Hoogeveen), Kapelstraat 3, 2161 HD in Lisse.

The Making of the Leica M9-P »Edition Hermès« – Série Limitée Jean-Louis Dumas from Leica Camera on Vimeo.

Lees ook:Fotograaf Ralph Gibson in Lisse
Lees ook:Een opoe-fiets van Hermès
Lees ook:Leica gaat samenwerking aan met Paul Smith
Lees ook:Jonathan Ive ontwerpt Leica voor het goede doel
Lees ook:1000 kristallen voor Amanda Lepore

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leica introduceert M9-P ‘Edition Hermès’ in Berlijn

  1. Pingback: Leica camera voor recordbedrag verkocht | Glamour

  2. Pingback: Een opoe-fiets van Hermès | Glamour

  3. Pingback: Leica gaat samenwerking aan met Paul Smith | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>