Mode-ontwerper Oscar de la Renta (82) overleden

Mode-ontwerper Oscar de la Renta is overleden. Dit meldt ABC News. De ontwerper die sinds 2006 aan kanker leed, werd 82 jaar oud.

Amal, de bruid van acteur George Clooney droeg onlangs nog een door Oscar de la Renta ontworpen bruidsjurk. Zijn  ontwerpen werden graag gedragen door de sterren. De la Renta werd in 1932 geboren in de Dominicaanse Republiek. Hij ging aan de slag bij modehuis Lanvin in Parijs. In 1963 vertrok hij naar New York, waar hij in 1965 met een collectie onder zijn eigen naam debuteerde. Hij was een van de ontwerpers van voormalig First Lady Jacqueline Kennedy.

De la Renta trouwde in 1967 met Françoise de Langlade. Nadat zij in 1983 overleed trouwde hij opnieuw met Annette Engelhard. Uit beide huwelijken heeft hij stiefkinderen. Ook heeft hij een geadopteerde zoon, Moises.

 

 

Lees ook:Mode-ontwerper Alexander McQueen (40) pleegt zelfmoord!
Lees ook:Christian Lacroix voor Desigual
Lees ook:Zoontje voor Krezip-zangeres Jacqueline Govaert
Lees ook:Ted Kennedy (77) overleden
Lees ook:Foto John F. Kennedy met naakte vrouwen is nep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>