Rubriek: Columns Monique

De columns van Monique Vos

Monique’s Mening: ‘Vreemde-gang’ van zaken

Tiger Woods heeft een trend gezet met het opbiechten van zijn slippertjes. En vele overspelige mannen volgen hem nu. Allemaal behept met dezelfde ‘handicap’ die Tiger Woods heeft: vreemdgaan. Neem nou voetballer Ashley Cole: hij bedroog zijn vrouw Cheryl – Girls Aloud zangeres – aan de lopende band. Hij ‘consumeerde’ maar liefst vijf dames tijdens hun korte huwelijk en toont nu diep berouw en spijt. Dat had hij eerder moeten bedenken, want Cheryl gaf hem al eens een tweede kans. Maar nu is ze klaar met hem. Eigen schuld, dikke bult, Ashley!

Lees verder

Monique’s Mening: Goddelijke Paris en Pamela

Nou gedraagt Paris Hilton zich eens een keer voorbeeldig en krijgt ze nog een hoop commentaar. Het is ook nooit goed. Heel Brazilië is gestruikeld over de Devassa bierreclame, waarin Paris heel sensueel een koel blikje bier tegen het – geklede – lichaam houdt. Het kan aan mijn beperkte inzicht liggen, maar is Brazilië niet het land van de strakke gebruinde lijven, de minuscule bikini’s en het uitbundige carnaval in Rio de Janeiro, waar men aan één stuk door uitdagend met borsten en billen schudt? Het land waarin zowel mannen als vrouwen het verleiden tot kunst verheven hebben? En datzelfde land heeft commentaar op deze reclame? Tikje hypocriet als je het mij vraagt. En wat mij mogelijk nog meer verbaasd heeft in deze, is dat er niemand ook maar met een woord rept over de échte boosdoener: de voyeuristische overbuurman die Paris bespiedt en fotografeert.

Lees verder

Monique’s Mening: Oprah for President?

Jarenlang stelde ik strijken uit tot het middag was, dan kon ik tijdens die geestdodende arbeid tenminste naar de Oprah Winfrey show kijken. Zo combineerde ik het nuttige met het aangename. Zo kon het dus gebeuren, dat ik tijdens het strijken van een gekreukte blouse, me in gedachten bezighield met het abortus vraagstuk. En dat ik alle felle bezwaren van tegenstanders wegstreek, met mijn rotsvaste overtuiging dat ieder mens zelfbeschikkingrecht heeft. Het gebeurde ook weleens dat ik hoofdschuddend half versleten onderbroeken in keurige stapeltjes vouwde. Dat hoofdschudden had dan niets te maken met die versleten onderbroeken, maar veel meer met het onderwerp van die dag. Een andere keren kwam er niet alleen stoom uit mijn strijkbout, maar ook uit mijn oren, als ik me weer eens opwond over groot onrecht of moraliserend geneuzel. Want daar krijg ik vreselijke jeuk van.

Lees verder

Monique’s Mening: Sha-la-lie, dat wordt ‘m nie

Vader Abraham heeft, volgens mijn goed geïnformeerde bron, al lang geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Ik dacht zelf dat de man allang de honderd was gepasseerd, maar hij schijnt pas vierenzeventig te zijn. Hoe dan ook: hij heeft recht op AOW. Ik weet dus niet beter of deze ouwe heer zou allang achter de geraniums zitten, bij het raam in zo’n grote relaxfauteuil. Krantje op schoot, genietend van een kopje cafeïnevrije koffie met een mariakoekje. Denkend aan tijden van weleer. Tijden waarin hij succesvol was met het schrijven van levensliedjes, voor jonge meisjes met een onschuldig uiterlijk en een glashelder stemmetje.
Lees verder

Monique’s Mening: Victoria Beckham alias Miss Perfect

Beste Victoria,

Regelmatig zie ik jouw foto voorbij komen op het internet, in bladen en op tv. En altijd weer ben ik onder de indruk. Is het niet van je kapsel of van je perfecte make-up, dan wel van hetgeen je aan hebt. Jij ziet er altijd even verzorgd uit, Vic. Jij bent het toppunt van onkreukbare vrouwelijkheid. Zelfs wanneer ze je op een vliegveld fotograferen, met drie kinderen in je kielzog, kan ik geen spuugvlekje ontdekken op je dure satijnen blouse. Misschien lopen er wat nanny’s buiten het zicht van de camera en verklaart dat jouw onberispelijke verschijning. Dan hebben zij natuurlijk de plakhandjes, de snotneuzen en zure melkboertjes al voor jou geïncasseerd.
Lees verder

Monique schrijft: een brief aan Tiger Woods

Beste Tiger,

Wat kan het toch raar lopen in een mensenleven, hè? Een maand geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht. Toen zag men je nog als een voorbeeldige huisvader en topsporter. Het volgende moment viel je genadeloos door de mand als seksverslaafde vreemdganger en stond de hele wereld op zijn kop. Vooral de jouwe. Zélden heb ik iemands imago met zo’n rotgang in elkaar zien donderen!

Tiger Woods: de onkreukbare golfmiljardair, die plots verre van onkreukbaar bleek te zijn.

Lees verder

Monique’s Mening: Sekstapes

“Revenge is mine”, moet de diva gedacht hebben toen ze uit de school klapte over haar ex. Niets zo venijnig als een afgedankte vrouw… Dat bleek maar weer toen Patricia Paay ‘gezellig’ keuvelend bij Jensen op de sofa zat. “He once ordered a chick with a dick,” vertelde La Paay doodleuk en schaterlachend vervolgde ze: “Ow, he sure is gonna kill me now!” En terecht, dacht ik verontwaardigd. Wat een rotstreek!

Lees verder

Monique’s Mening: Paparazzi

Als ik heel beroemd zou zijn – zeg maar net zo beroemd als Brad Pitt, Beyoncé of Hugh Grant – dan zou ik werkelijk gestóórd worden van die eeuwige paparazzi om me heen. Altijd en overal opdringerige persmuskieten, waar je ook gaat of staat. Overal flitsers van fotocamera’s. Iedere bad hairday of modeflater wordt genadeloos vastgelegd en iedere misstap of spontane uitspatting zie je uitvergroot in de roddelbladen terug. Inclusief duimzuigerij. Het idee dat je geen stap meer kan zetten zonder dat het opgemerkt wordt, lijkt me erg verstikkend.

Het gebeurt regelmatig dat sterren – letterlijk – een pijnlijke aanvaring hebben met opdringerige journalisten. Madonna heeft ooit haar ribben gebroken, toen ze van haar paard viel omdat het beest schrok van een journalist die plots uit de bosjes tevoorschijn kwam. En Brad Pitt maakte recentelijk nog een schuiver met zijn motor, omdat hij moest uitwijken voor de pers. Ook Nicole Richie kon zich vorige maand nog in het ziekenhuis laten behandelen, na een botsing met een persauto.

Lees verder

Monique’s Mening: Seks met een Jonge God

Madonna – zelf eenenvijftig – doet ‘het’ met Jesus van tweeëntwintig. Demi Moore houdt het al enkele jaren uit met de sexy, vijftien jaar jongere, Ashton Kutcher. Ook Tanja Jess zei vorig jaar gretig “ja” tegen haar echtgenoot Charlie Luske, die nog in de wieg lag toen Tanja de puberteit al naderde. En onlangs brak de zestigjarige Patricia Paay alle records op dit gebied, toen ze bekende het bed gedeeld te hebben met een vijfentwintigjarig fotomodel!

Nou moet ik toegeven dat de eerder genoemde dames allemaal bijzonder goed geconserveerd zijn. Ze werken zich vast dagelijks in het zweet voor om de drie B’s strak te houden. Daarnaast volgen ze natuurlijk het laatste nieuwe dieet en van het onderhoud aan menig dame, rijdt de plaatselijke plastische chirurg in de nieuwste Ferrari.
Lees verder

Monique’s Mening: Hollywood roomser dan de paus?

Tout Hollywood is momenteel in rehab, zo lijkt het. Rehab is namelijk hot! De AA (Anonieme Alcoholisten) gaan gebukt onder de massale belangstelling van de sterren. Iedereen die ook maar een beetje verslaafd is of dénkt het te kunnen worden, meldt zich aan om in groepsverband te navelstaren en over personal issues te praten. Maar de AA heeft meer te bieden dan het aanzetten tot nuchterheid en een luisterend oor. Het is namelijk ook ‘the place to be’ om te netwerken, want sterren en regisseurs komen elkaar daar nogal eens tegen. Lees verder

Monique’s Mening: Wie treurt krijgt een beurt

RTL Boulevard is voor haar wat het journaal voor anderen is, maar roddelbladen leest ze alleen bij de kapper. Monique leest, kijkt en verwondert… Vanaf de zijlijn volgt ze de hysterische perikelen in showbizzland en het lief en leed van de sterren vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar columns. Haar observaties zijn scherp, haar mening is duidelijk. Soms doopt ze haar pen in gif en veegt ze genadeloos de vloer aan met de celebs en hun gedrag. Maar meestal serveert ze haar columns met een flinke portie zout, gelardeerd met een dosis nuchterheid en maakt ze het geheel af met een saus van humor. Monique is bepaald geen groentje meer op schrijversgebied: sinds 2004 schrijft ze met grote regelmaat columns voor diverse internetsites. Lees deze week de eerste column van Monique voor Glamourblog.nl!


Lees verder